***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Сарафов, Цацаров и Гешев отказаха да отидат в комисията за Нотариуса. Русия вади талибаните от списъка с терористи

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 2 април   

 

Изпълняващият функционалностите основен прокурор и двамата някогашни са отказали да се явят на чуване на съвещанието на комисията за Нотариуса. 

***

Русия през днешния ден съобщи, че има значими въпроси за разискване с водачите на афганистанските талибани и работи за изваждането им от своя лист на неразрешените терористични организации, съобщи Ройтерс.

„ Това е страна, която е до нас, и по един или различен метод ние поддържаме връзка с тях ", съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Трябва да позволяваме неотложни въпроси, това изисква и разговор, тъй че в това отношение поддържаме връзка с тях, както на процедура с всички останали – те са фактическата власт в Афганистан ", уточни Песков.

***

„ Моята позиция постоянно е била за трайно нарастване на пенсиите, а не еднократни помощи[…]Предизборното предоставяне на добавки е извънредно порочна процедура, която дели пенсионерите на групи. 

Това ще остави над 75% от българските пенсионери без добавки. При 527 лева пенсия няма да получи добавка, в случай че е с 4 лева по-ниска ще получи 75 лева добавка “.

***

***

Нито един от тримата поканени за чуване в комисията " Нотариуса " - Борислав Сарафов, Иван Гешев и Сотир Цацаров, не се яви пред депутатите. Мирослав Иванов от ПП-ДБ предложи поканата към тях да бъде отправена наново.

***

***

Откриха опиати в тайници по поречието на река Марица в Пловдив, оповестяват от полицията.

Престъпната активност на мъже - на 28, 22 и 19 години, е обезвредена след спецакция под управлението на прокуратурата.

***

„ Предприятието бе изумено по време на специфична интервенция с безпилотни самолети. Заводът се намира в югозападната съветска самостоятелна република Татарстан, на 1000 километра от нашата граница ", сподели източникът от ГУР пред изданието.

„ Ние преодоляхме радарите и системите за противовъздушна защита на Руската федерация ", добави събеседникът на медията.

***

Украйна се намира в сериозен стадий във войната с Русия и незабавно се нуждае от повече западна помощ, сподели през днешния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от Ройтерс. Той изрази страдание от безизходицата в Конгреса на Съединени американски щати по отношение на пакета военна помощ на стойност десетки милиарди долари за Киев.

***

„ Днес съветският президент и висш главнокомандващ Владимир Путин подписа декрет за назначението на поста на вицеадмирал Сергей Пинчук ", това написа основаният в Нидерландия вестник „ Моксоу таймс ".

***

„ Съединени американски щати вършат тактика за Черно море. Това е продължение на закона за Черно море отпреди година и част от бюджета за защита на Щатите ", сподели за БНР посланикът на България в Съединени американски щати Георги Панайотов. „ Това демонстрира значимостта на района “, сподели още той.

„ Стратегия. Знам, че е съвсем подготвена. Тя няма да бъде обществен документ. С тава въпрос за засилен ангажимент на Съединените щати към всички черноморски страни, които имат изход на Черно море: енергийна сигурност, инфраструктура, търговия и вложения, поддръжка за подсилване на демократичните институции, битка с корупцията. Значението на Черно море нараства. Оценката на Съединените щати, на НАТО е, че в случай че Украйна бъде победена, това ще е завършек на системата за сигурност, каквато ние я познаваме “.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР